Batıanadolu

Okul Öncesi Eğitim Toplumun Temel Taşını Oluşturmaktadır

İlköğretim sürecine hazırlanan çocuklar, okul öncesi eğitimi aldıkları süre içerisinde; paylaşma, dayanışma, sosyalleşme, kendini ifade edebilme ve iş birliği çalışmasını öğrenirler. Bu dönem eğitiminin en önemli amacı öğrenmeye dikkat çekmek ve çocukta var olan yetenekleri ortaya çıkarmaktır. Geçirilen bu dönem, çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu önemli dönemidir. Uygun sosyal ve fiziksel çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşimin hâkim olduğu ortamda yetişen çocuklar; başarılı, hızlı ve yeteneklerini keşfederek ilerleyen bir gelişim göstermektedirler. 
Çocuğun, bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı ve sürekli olarak değiştiği geniş bir dönemdir. Bu süreç içerisinde çocuğun sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önemlidir. 
Çocukların ileri yaşlarındaki başarı ve gelişiminde, eğitim sağlam temeller üzerine inşa edilmesi bilimsel araştırmalar doğrultusunda kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilginin ardından ana okulu ortamı çocukların dünyalarına açılan yeni bir penceredir.  Bu dönem çocukları yetişkinlik dönemlerinde de doğrudan etkilemektedir. 
Bilişsel gelişim açısından; fiziksel ve sosyal çevresi ile ilgili yoğun bilgi donanımı oluşturmaya ve çevresinde gelişen olayları inceleyerek anlamaya başlamaktadır. 
Okul Öncesi Eğitim Dönemi Heba Edilmemesi Gereken Dönemdir.